h Dolar 47,5864 % 0.1
h Euro 54,9325 % 0.1
h Çeyrek Altın 10.299,00 %1,59
h BIST100 13.687,93 %2,07
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 25°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Babaoğlu Eğitim Kurumları
Babaoğlu Eğitim Kurumları

Karaman’da CHP Atatürk anıtına çelenk koydu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle CHP Karaman teşkilatı Atatürk anıtına çelenk koydu.

ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL
ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL

Törende konuşan CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. “dedi.

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

 

Kağnıcı konuşmasında “Bugün, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete devredildiği gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının savaş meydanlarında kazandığı zaferlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde, ‘Millet Egemenliği Tecelli etmiştir.

Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979’da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır.

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

 

Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Ulu Önderimiz Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederek Dünya’da barışın önemini ve bu barışı çocukların sağlayacağının da altını çizmiştir.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Her geçen gün halk egemenliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden daha da uzaklaştırıldığı, milli iradenin tutuklu kaldığı, yargı ve yasamanın vesayet altına alındığı bir dönemde eski coşkusundan eser kalmayarak kutlanması milletimizin kalbinde yara olsa da iktidarımızda yeniden 23 Nisan büyük coşkuyla ve gereken önemle kutlanmaya ilelebet devam edecektir.

Büyük önderimiz Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.” ifadesini kullandı.

 

Karaman'da CHP  Atatürk anıtına çelenk koydu Karaman'da CHP  Atatürk anıtına çelenk koydu Karaman'da CHP  Atatürk anıtına çelenk koydu

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Recep Şeker Karamanlıların bayramını kutladı

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram
grandpashabet güncel girişgrandpashabetgrandpashabetgrandpashabetEscort Royalenakitbahisholiganbetcasibommatbetcasibom girişjojobetcasibomcasibomgrandpashabetCasibom GirişgrandpashabetcasibomJojobet GirişCasibom GirişJojobet GirişCasibom