İmsak Vakti 02:00
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde zehir tacirlerine yönelik kararlı mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirterek, 73 ilde düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarının detaylarını açıkladı. Son iki haftada gerçekleştirilen bu operasyonlarda 1.695 şüpheli yakalandı, 479 kilogram uyuşturucu madde ile 783 bin 80 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelede tüm güvenlik güçlerinin koordineli çalıştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Halkımızın huzurunu bozan, gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayacağız. Son iki haftada 73 ilde düzenlenen operasyonlarda büyük bir başarıya imza attık.”
Dev Operasyona Binlerce Personel Katıldı
Operasyonlarda 2 bin 548 ekip, 6 bin 350 personel, 18 hava aracı ve 37 narkotik dedektör köpeği görev aldı. Bu sayede hem kara hem hava hem de teknik takip destekli baskınlar eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Uygulamalar; Gaziantep, Ankara, Adana, İzmir, Konya, Samsun, Antalya, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Manisa, Balıkesir, Bursa, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Muğla, Aydın, Kocaeli, Osmaniye, Tekirdağ, Denizli, Zonguldak, Eskişehir, Van, Sivas, Kütahya, Malatya, Afyonkarahisar, Kırklareli, Kahramanmaraş, Amasya, Karabük, Ağrı, Çorum, Erzincan, Karaman, Kastamonu, Niğde, Sakarya, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Giresun, Kırıkkale, Uşak, Batman, Düzce, Aksaray, Çanakkale, Edirne, Bartın, Elazığ, Isparta, Muş, Nevşehir, Yalova, Ordu, Bilecik, Bitlis, Ardahan, Kars, Kilis, Rize, Hakkari, Sinop, Mardin, Artvin, Bingöl, Bolu, Burdur, Tokat ve Yozgat olmak üzere 73 ilde gerçekleştirildi.
Karaman’da da Operasyon Düzenlendi
Operasyonların yürütüldüğü illerden biri olan Karaman’da da emniyet ve jandarma ekipleri koordineli bir şekilde çalışarak, uyuşturucu satıcılarına yönelik çok sayıda adrese baskın yaptı. Kent genelinde uyuşturucu madde ve hap ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ele Geçirilenler
479 kilogram çeşitli türlerde uyuşturucu madde
783 bin 80 adet uyuşturucu hap
Çok sayıda hassas terazi, paketleme malzemesi ve suçta kullanılan araçlar
Bakan Yerlikaya’dan Net Mesaj
Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede taviz verilmeyeceğinin altını çizerek, “Gençlerimizi ve toplumumuzu uyuşturucu bataklığından kurtarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek” dedi.
Uyuşturucu ile Mücadele Kararlılığı
Son dönemde İçişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonların sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, teknik takip ve saha çalışmalarıyla uyuşturucu satıcılarını tek tek tespit ederek adalet önüne çıkarıyor.
Uzmanlar, yapılan bu dev operasyonların hem uyuşturucu arzını azaltmada hem de suç örgütlerinin çökertilmesinde kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor
Erol Şimşek Beraat Etti