İmsak Vakti 02:00
Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Yeşilköy köyündeki Ardıçkaya mevkisinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın, öğle saatlerinde ormanlık alandan yükselen dumanların fark edilmesiyle ortaya çıktı. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar, kısa sürede çevredeki yerleşimlerden de görüldü.
İhbar üzerine Karaman Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Ermenek Belediyesi’ne ait itfaiye araçları, jandarma ve çok sayıda yangın söndürme ekibi hızla bölgeye yönlendirildi. Yangına, kara ekiplerinin yanı sıra çevre ilçelerden takviye araçlar ve ekipler de destek verdi.
Rüzgar Müdahaleyi Güçleştiriyor
Yetkililer, yangının rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü ve alevlerin zaman zaman kontrol altına alınmasını zorlaştırdığını belirtti. Çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar da traktörleri, su tankerleri ve el aletleriyle yangın söndürme çalışmalarına katılarak ekiplere destek oluyor.
Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba harcanırken, alevlerin tehdit ettiği alanlarda önleyici hatlar oluşturuluyor. Bölgedeki sarp ve ormanlık arazinin müdahaleyi zorlaştırdığı, bu nedenle ekiplerin özellikle ulaşımın güç olduğu noktalara yoğunlaştığı ifade edildi.
Bölgedeki Ekosistem Tehlikede
Yangının çıktığı Ardıçkaya mevkisi, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatıyla bilinen bir ormanlık alan olması nedeniyle ekosistemin korunması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için inceleme başlatıldığını ve sabotaj ihtimalinin de değerlendirildiğini bildirdi.
Soğutma Çalışmaları Başlayacak
Ekipler, yangını kontrol altına aldıktan sonra bölgede yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmalarına geçecek. Vatandaşların yangın bölgesine girmemesi ve ekiplerin yönlendirmelerine uyması konusunda uyarılar yapılıyor.
Yangına müdahale çalışmaları akşam saatlerine kadar yoğun şekilde devam ederken, yetkililer ilerleyen saatlerde durumun netlik kazanacağını belirtiyor
Karaman’da Apartman Giriş Katında Yangın!