İmsak Vakti 02:00
AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı bünyesinde yürütülen uluslararası temaslar kapsamında, Türk dünyasının kültürel bağlarını güçlendirmeye yönelik önemli bir programa katıldı. Eser, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin kültürel iş birliğini pekiştiren etkinliklerde aktif rol aldı.
Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı heyeti, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu başkanlığında, TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından organize edilen “2025 Aktau Türk Dünyası Kültür Başkenti” etkinlikleri kapsamında düzenlenen **“Hazar’ın İncisi Kazak Otağı Açılış Töreni”**ne katılım sağladı. Kazakistan’ın Aktau kentinde gerçekleşen bu anlamlı törende, Türk dünyasının ortak değerleri, kültürel mirası ve kardeşlik bağları bir kez daha vurgulandı.
Program kapsamında konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Türk dünyasının ortak tarihine, diline ve kültürel mirasına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen 2025 Aktau Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki ‘Hazar’ın İncisi Kazak Otağı’ Açılış Töreni’ne Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı olarak, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Kürşad Zorlu ile birlikte katılım sağladık. Türk dünyasının ortak değerlerini yaşatan, kardeşlik ve kültür birliğimizi güçlendiren bu anlamlı buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz.”
Eser, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı olarak yürütülen çalışmaların, Türkiye’nin Türk dünyasındaki birleştirici rolünü daha da güçlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde yürütülen kültürel diplomasi faaliyetlerinin, sadece siyasi ilişkileri değil, toplumlar arasındaki gönül bağlarını da kuvvetlendirdiğini ifade etti.
Etkinlikte, Kazakistan başta olmak üzere Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çok sayıda temsilci yer aldı. Türk kültürünün zenginliğini yansıtan gösteriler, sergiler ve geleneksel sanat etkinlikleri büyük ilgi gördü.
Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı’nın bu tür uluslararası organizasyonlara katılımının, Türkiye’nin Türk dünyası ile ekonomik, kültürel ve siyasi bağlarını pekiştirmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.
AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, temasların ardından yaptığı değerlendirmede, Türk dünyasının geleceğine dair umut dolu mesajlar verdi:
“Türk devletleri olarak aramızdaki kardeşlik hukukunu, ortak tarih bilincimizi ve kültürel birlikteliğimizi her fırsatta daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu tür organizasyonlar, bizi geçmişimizle buluştururken aynı zamanda geleceğe dair ortak vizyonumuzu da pekiştiriyor.”
AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk Açıkladı