h Dolar 47,5492 % 0.06
h Euro 54,9411 % 0.06
h Çeyrek Altın 10.143,00 %-0,60
h BIST100 13.458,10 %1,24
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 29°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Babaoğlu Eğitim Kurumları
Babaoğlu Eğitim Kurumları

Karaman’da Yok Satıyormuş

Karaman’da "Çiçeklerin Annesi" Nergis, Fiyatına Rağmen Yok Satıyor HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA İZLEYİN

ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL
ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL

Karaman’da kış mevsiminin soğuk günlerine inat, çiçekçi tezgahlarını süsleyen ve bölge halkı tarafından “çiçeklerin annesi” olarak nitelendirilen nergis, yüksek fiyatına rağmen yoğun ilgi görüyor. Kendine has baş döndürücü kokusu ve zarafetiyle bilinen bu narin çiçek, Ocak ve Şubat aylarında en çok aranan türlerin başında geliyor.

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA İZLEYİN

Kış Aylarının Nadir Güzelliği

Mevsimsel döngünün en sert geçtiği dönemlerde çiçekseverlerin yüzünü güldüren nergis, sadece estetik görünümüyle değil, yaydığı kokuyla da ortamın havasını değiştiriyor. Karaman’daki çiçekçiler, diğer türlere kıyasla nergisin bu dönemde açık ara öne çıktığını belirtiyor. Sadece belirli bir zaman diliminde yetişmesi ve kısıtlı bir hasat dönemine sahip olması, çiçeğe olan talebi artırırken, onu “ulaşılması zor ve kıymetli” bir hediye seçeneğine dönüştürüyor.

slotbar affiliate

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

“Diğer Çiçeklere Oranla Yok Satıyor”

Karaman’da çiçekçilik yapan ve sektördeki hareketliliği değerlendiren işletmeci Fatma Nur Şalkacı, nergisin kültürel kodlarına dikkat çekti. Nergisin sıradan bir çiçekten öte, manevi bir değeri olduğunu vurgulayan Şalkacı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Nergis çiçeği, bizim için ‘çiçeklerin annesi’ pozisyonundadır. Ocak ve Şubat aylarında özellikle çok fazla rağbet görüyor. Kokusu ile gerçekten harika bir çiçek. Belirli zamanlarda oluyor, sürekli bulunan bir tür değil. Bu nadirlik, talebi patlatıyor. Özellikle bu aylarda diğer çiçeklere oranla daha fazla yok satıyor diyebiliriz.”

1.500 TL’yi Bulan Fiyatlar Engel Tanımıyor

Nergisin sınırlı sayıda bulunması ve toplama maliyetleri, etiket fiyatlarına da doğrudan yansımış durumda. Karaman’da hazırlanan özel nergis buketlerinin fiyatı 1.000 TL ile 1.500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Çiçeğin nadir bulunması nedeniyle buket tasarımlarının boyut olarak daha minimal kaldığını belirten Şalkacı, buna rağmen alıcıların ilgisinin azalmadığını ifade etti.

Şalkacı, “Nergis çiçeği diğer çiçeklere oranla nadir ve eşsiz olduğu için buketlerimiz diğerlerine göre tabii ki biraz daha küçük kalıyor. Ancak vatandaşlar bu özel kokuyu ve zarafeti sevdikleriyle buluşturmak için fiyatı ikinci planda tutuyor” dedi.

Kışın Romantik Tavsiyesi

Sevgililer Günü yaklaşırken ve kış romantizmi devam ederken işletmecilerin tavsiyesi de net. Şalkacı, Ocak ve Şubat aylarında eşlerine veya sevdiklerine hediye almak isteyen beylere seslenerek, “Bu aylarda beylere tavsiyemiz, eşlerine nergis almalarıdır. Hem mevsimin ruhuna uygun hem de eşsiz bir jest olacaktır” ifadelerini kullandı.

Karamanlılar, yüksek fiyat bandına rağmen nergisin büyüleyici kokusundan ve “anne” şefkatini andıran zarafetinden vazgeçecek gibi görünmüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kavşakta Otomobiller Çarpıştı

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram
grandpashabet güncel girişgrandpashabetgrandpashabetgrandpashabetEscort RoyalegrandpashabetHoliganbetholiganbetcasibommatbetcasibom girişgrandpashabetjojobetcasibomcasibomcasibomgrandpashabetgrandpashabetpadişahbet girişpadişahbet girişjojobet girişCasibom Girişbetcio