İmsak Vakti 02:00
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA İZLEYİN
Tekerlek Bilyesindeki Arıza Alevi Tetikledi
Olay, akşam saatlerinde, 17.30 sıralarında Karaman merkeze bağlı Barutkavuran köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ereğli’den Karaman istikametine seyir halinde olan Taner Gönül yönetimindeki 03 ZA 411 plakalı Iveco marka tırın dorsesinde teknik bir sorun yaşandı. Tırın 03 ZA 170 plakalı dorsesinin tekerlek bilyesinin dağılması ve aşırı ısınması sonucu lastikler bir anda alev aldı.
Durumu fark eden tecrübeli sürücü Taner Gönül, soğukkanlılığını koruyarak aracı yol kenarına çekti. Alevlerin çekiciye sıçramasını önlemek adına tırı dorseden ayıran Gönül, aracı güvenli bir mesafeye uzaklaştırdı.
Köylüler Su Bidonlarıyla Seferber Oldu
Dorseden yükselen dumanları ve alevleri fark eden Barutkavuran köyü sakinleri, hızla olay yerine intikal etti. İtfaiye ekipleri gelene kadar zamanla yarışan köylüler, kendi araçlarıyla taşıdıkları su bidonları ve çevreden temin edilen yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. Vatandaşların bu özverili çabası, yangının tüm dorseyi sarmasını engelledi.
Yangın esnasında dumanlardan etkilenen ve büyük çaba sarf eden tır şoförüne, köylüler tarafından ayran ve yoğurt ikram edilerek destek olundu.
“Köylülerin Sayesinde Söndürdük”
Olayın şokunu atlatan tır sürücüsü Taner Gönül, yaşadığı anları şu sözlerle anlattı: “Teker bilyesi bozulunca aşırı ısınma yaptı, lastik tutuştu ve ardından patladı. Köylü arkadaşlar sağ olsun, hepsi yardıma koştu. Ben de köylüyüm, halden anlarız. Elimize ne geçtiyse; kürekle, suyla müdahale ettik. Köylülerin sayesinde yangını büyümeden söndürdük.”
Meslektaş Dayanışması: “Köyden Su Taşıdım”
Olay sırasında tesadüfen yoldan geçen ve aynı zamanda tır şoförü olan İsa Kılınçvur ise meslektaşına yardım etmek için köyden defalarca su taşıdığını belirtti. Kılınçvur, “Amcamı ziyaret için köye gitmiştim, dönüşte dumanları gördüm. Ben de şoförüm, meslektaşımın halinden anlarım. Hemen köye dönüp arabayla dört beş sefer su getirdim. Yoldan geçen diğer sürücüler de yangın tüpleriyle destek verdi. Biz söndürdükten sonra itfaiye ekipleri gelip soğutma çalışması yaptı” ifadelerini kullandı.
Ekiplerden Soğutma ve İnceleme Çalışması
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kontrol altına aldığı yangında detaylı soğutma çalışması gerçekleştirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise yangının çıkış nedeniyle ilgili dorsede incelemelerde bulundu. Olayda yaralanan olmazken, tırın dorsesinde maddi hasar meydana geldi.
Karaman Sokaklarında Nostalji