Nova Fen ve Anadolu Lisesi, 15 Ağustos tarihinde başlayacak yüz yüze eğitimi öncesi 1 aylık dijital eğitim maratonu başlattı.
Nova Okulları’nda 1 Temmuz-29 Temmuz tarihleri ortasında ikişer kişilik çalışma kümeleri halinde tüm 12. Sınıf öğrencilerine zoom aracılığı ile TYT eğitimi yaptı. Böylelikle öğrencilerin gelecek yıl girecekleri imtihana şimdiden hazırlanmalarına katkı sağlandı. Nova Okulları Kurucusu Canan Topsakal süreci kıymetlendirerek şunları söyledi:
“Salgın sürecinde hepimiz gördük ki, birinci ve ortaokul öğrencilerinin tamamı, lise öğrencilerinin ise kıymetli bir kısmı yüz yüze eğitimi tercih ediyor. Yüz yüze eğitim, kıymetlidir ve eğitim sisteminin vazgeçilmezdir. Fakat göz gerisi etmemiz gereken değerli bir salgın sürecinde, konutta oturmak yerine eğitim almak bahtını ortaya koyan teknolojiye de bir alkış göndermemiz lazım. 1900’lü yıllardaki öğrencilerin influenza salgınında ne yazık ki bu türlü bir bahtı olmamıştı. Elbette eğitimin temel koşulu öğrenci ile göz göze gelmektir. Bunu da en uygun günümüzden yaklaşık 1500 yıl evvel Platon açıklamış. Eğitimin zorla ve zorbalıkla, karanlığa bakan yüzü aydınlığa çevirmek olduğunu söylemiş. Öğrenci her çağda ve her şartta kolaycı ve faydacıdır. Öğretmenin temel vazifesi de bu kolaycılık ile başa çıkmak, öğrencideki merak hissini ateşlemek, öğrenciyi karanlıktan aydınlığa dönmeye zorlamaktır. Biz Nova Okulları olarak 15 Ağustos tarihinde başlayacak yüz yüze eğitimi beklemedik. 1 Temmuz-29 Temmuz tarihleri ortasında ikişer kişilik çalışma kümeleri halinde tüm 12. Sınıf öğrencilerine Zoom aracılığı ile TYT eğitimi yaptık. Böylelikle öğrencilerin gelecek yıl girecekleri imtihana şimdiden hazırlanmalarına katkı sağladık.”
Canan Topsakal, Nova Okulları olarak 15 Ağustos’ta yüz yüze eğitime geçilmesini öğrenciler ve öğretmenlerin heyecanla beklediklerini söylerken birebir vakitte öğretimin yanındaki asli misyonları olan eğitimin Zoom’dan yapılamayacağına dikkat çekti. Topsakal kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Bizler öğrenciye akademik bilgi vermekten öte toplumsal barışı sağlayan kültürel birikimi aktaran kurumlarız. Öğrencilerimiz Zoom’dan matematik öğrenebilir lakin bir işletmedeki beşerlerle ortak çalışmayı ve ortaklaşmacı yaklaşımı öğrenemez. Birlikte gülmek ve birlikte üzülmek de kıymetli bir kültürel haldir ve ne yeterli ki bizler bu hususta birçok Avrupa ülkesinden daha hassasız. Öğrencilerimiz muhtaçlığı olan, insanlara yardım etmeyi, ayağı takılıp düşen bir arkadaşını yerden kaldırmayı ve ona birinci yardımı yapmayı okulda öğrenir ya da pekiştirir. Okul matematik fizik öğrenilecek yer olmaktan daha büyük ve daha sıcak bir yerdir. Hülasa hepimizin ortak yuvasıdır. Biz çocuklarımızın o yuvada gülmelerini koşmalarını, ‘Ama hocam” diye itiraz etmelerini özledik. 15 Ağustosu dört gözle bekliyoruz.”
YTB’den uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni