h Dolar 47,8746 %-0,02
h Euro 55,3538 %-0,02
h Çeyrek Altın 11.066,00 %1,01
h BIST100 %
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 25°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Bilge Hospital
Bilge Hospital

Akaryakıt istasyonları “Bizde mağduruz”

ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL
ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL

Akaryakıt istasyonları “Bizde mağduruz”. Detaylar haberimizde. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıta üst üste gelen zamlardan sonra, ‘Oluşan akaryakıt zamlarından biz de mağduruz, sermayemiz eridi, dayanacak gücümüz kalmadı, işletmelerimizi kapatmak istemiyoruz’ açıklaması yaptı.

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

EPGİS, kurda yaşanan artıştan sonra akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle bayilerin kar marjının düştüğünü belirterek EPDK’dan asgari ücretin artırıldığı oranda kar marjının yükseltilmesini istedi.

EPGİS’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“Oluşan akaryakıt zamlarından biz de mağduruz. Yapılan her zam; bize yeni sermaye ihtiyacı demek. Yapılan her zam; maktu olan kar marjlarımızı yüzdesel olarak daha da aşağı düşürüyor. Satılan her bir litredeki dağıtıcı ve bayi karı toplamı yüzde 9 ve bu da 1 liraya denk gelmektedir. 1 liranın, 55 kuruş bayiye kalmaktadır. Bu 55 kuruşun; 25 kuruşu nakliyeye, 18 kuruşu banka ve kredi kartı komisyonuna gitmektedir. Bayinin satışlarının ortalama yüzde 85’inde Kredi Kartı kullanmaktadır. Bunun getirdiği parasal yük hiç de küçümsenmeyecek boyuttadır. Evet söz konusu nakliye bedeli, bayi kar payının yarısını ortadan kaldırmaktadır. Ne yazık ki dolum yerlerine uzak olan bölgelerde bayilerin ödediği nakliye bedeli 55 kuruş olan bayi marjını, sıfır noktasına bile getirebilmektedir. Yıllarca bayilere ayrıca ödenen nakliye bedelin bugün toplam dağıtım kar marjının içine konulması kabul edilemez. Bize kalan 12 kuruş ile istasyonumuzdaki çalışanlarımızın maaşını SGK, yemek ve yol bedellerini, elektrik, su ve diğer işletme giderlerini karşılamamız beklenmektedir. Sermayemiz eridi, dayanacak gücümüz kalmadı. İşletmelerimizi kapatmak istemiyoruz. ” ifadelerine yer verildi. Hükümet bu konuda nasıl bir yol izleyecek? Önümüzde ki gün veya saatlerde bir açıklama bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bursa’da yaşlı adam, uykudaki karısını vurarak öldürdü

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram
Escort Royalegrandpashabetmatbetcasibommatbetjojobetcasibomcasibomgrandpashabet girişcasibomparmabet girişcasibomcasibomholiganbetJojobet Girişcasibomcasibom orjinalholiganbetjojobet girişholiganbetholiganbetcasibom girişGüncel ve Resmi Casibomcasibomcasibom girişsahabet