İmsak Vakti 02:00
Karaman’da yaşanan trajik bir olay, kenti yasa boğdu. Henüz iki yaşındaki Miraç Taşer, oyun oynarken çıktığı pencerenin sinekliğinin açılmasıyla 5’inci kattan düşerek hayatını kaybetti. Minik Miraç, ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayın ardından yaşanan acı dolu anlar, herkesin yüreğini dağladı.
Feci olay, dün öğle saatlerinde Karaman’ın Gevher Hatun Mahallesi 1822. Sokak’taki beş katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 yaşındaki Miraç Taşer, anne ve babasının işi nedeniyle bir süredir babaannesiyle birlikte kalıyordu. Olay günü evde babaannesiyle birlikte bulunan Miraç, odada oyun oynarken çıktığı pencerenin sinekliğinin açılması sonucu yaklaşık 15 metre yüksekten beton zemine düştü.
Düşmenin ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Miraç’ı ağır yaralı halde Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak minik beden, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
Talihsiz çocuğun cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsi işlemlerinin ardından Miraç’ın cenazesi sabah saatlerinde ailesine teslim edildi.
Cenaze töreni, Ahmet Yesevi Camii’nde kılınan cenaze namazıyla başladı. Acılı aile ve yakınları, henüz iki yaşındaki evladın tabutu başında gözyaşlarına boğuldu. Miraç Taşer’in küçük bedeni, namazın ardından Karaman Şehir Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.
Cenazenin ardından yaşananlar, yürek burktu. Miraç’ın 5 yaşındaki abisi, arkadaşları ve yakınları, kabrine su dökerken duygusal anlar yaşandı. Minik Miraç’ın mezarı başında toplanan akrabaları ve komşuları dua ederken, annenin feryadı ise herkesin içini dağladı.
Anne Meryem Taşer, gözyaşları içinde oğlunun mezarı başında, “Herkes burada, sen neredesin oğlum?” diyerek ağıt yaktı. Anne Taşer’in feryatları, cenazeye katılanları da derinden etkiledi.
Olayın yaşandığı sokakta oturan vatandaşlar ise büyük üzüntü yaşadı. Mahalle sakinleri, küçük çocukların bu tür kazalardan korunması için ailelerin ve büyüklerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Özellikle apartmanlarda pencere güvenliğinin artırılması ve sineklik sistemlerinin sağlamlığının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.
Olayla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Yetkililer, olayın detaylarını ve ihmal olup olmadığını araştırmak amacıyla incelemelerini sürdürüyor.
Karamanlı Emekli Kadının Başarı Hikayesi