h Dolar 19,2757 % 0.17
h Euro 21,0639 % 0.17
h Çeyrek Altın 2.077,00 %0,19
h BIST100 4.992,01 %1,37
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
KARAMAN HABER
KARAMAN HABER
Çanta ALışveriş
Çanta ALışveriş

Almanya’dan Google’u zora sokacak karar

Almanya’da bir mahkeme, Google şirketi aleyhine açılan davada, yaygın şekilde kullanılan arama motorunun işleyişinin yeniden gözden geçirmesi gerektiğine karar verdi.

Google’ın arama kutucuğuna herhangi bir kelime yazıldığında sistem otomatik olarak ilgili olabilecek diğer kelimeler öneriyor. Almanya’da bir işadamı tarafından açılan davanın merkezinde de sistemin bu ‘otomatik kelime önerme’ özelliği var.

Davayı açan işadamı, Google’ın arama kutucuğuna adını yazdığında, sistemin otomatik olarak adının yanında ‘sahtekâr’ kelimesini önerdiğini söylüyor.

Alman işadamı, Federal Mahkeme’ye yaptığı şikayette, Google arama motorunun işleyiş şekli nedeniyle, adının tamamen asılsız şekilde suç ve sahtekârlıkla ilişkilendirildiğini savunuyor.
Bir de ‘fahişe’ davası

Bir başka benzer davada, önde gelen bir siyasetçinin karısı da benzer bir şikayette bulunuyor ve yine Google’ın arama kutucuğuna adını yazdığında yanında ‘fahişe’ kelimesinin belirdiğini söylüyor.

Mahkeme, ‘eğer bu ve benzer konularda bir şikayette bulunulursa’, Google’ın bunu önlemek için harekete geçmesi gerektiğine hükmetti. Karara göre, Google’ın, bu tür yanlış sorunları tamamen engellemek gibi bir sorumluluğu bulunmamakla birlikte, kendisine ulaşan şikayetlerin bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Mahkeme kararının Google için ne kadar bağlayıcı olduğu açık değil. Ancak şirket, mahkeme kararını incelemekte olduklarını açıkladı.

Kaynak : haber7.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Google’ın sesi kısıldı!

Karaman Haber Cep telefonu Uygulaması Karaman Haber Cep telefonu Uygulaması Karaman Facebook Grubu Karaman İnstagram

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram