Karaman’da eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla gönüllere taht kuran başarılı, genç avukat Hüseyin Mutlu, ” Biz burada güçlü bir Karaman, güçlü bir nesil arzuluyoruz. Uyuşturucuyla anılan, hap ile anılan, tamamen başarısızlıklarla dolu, sınavlarda ilk kırka bile giremeyen bir Karaman’ın olmasını arzu etmiyoruz. Tarihindeki gibi, geçmişindeki gibi büyük, tamamen bölgesine ve ülkesine katkı sağlayan adını altın harflerle yazan, bir nesil çıkarmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”
Konu ilgili bir, açıklama yapan, Avukat Hüseyin Mutlu şu ifalere yer verdi;
” Karaman’ımızda, gelecek nesillerin ülkemize ve Karaman’ımıza katkısını biliyoruz. Bu sebepten ötürü kütüphanelerimizin, olmazsa olmaz arjumanlardan olduğunu düşünmekteyiz. Bir kitap bir çocuk şeklinde düşünerek, bütün köy okullarımızdan başlayarak, Karaman’ımızda kütüphanesiz köy okulu bırakmamayı düşünüyoruz. Bu doğrultuda 13 tane kütüphanemizi bitirdik. Yakında Taşeli Bölgesi’nde de Ardıçkaya İlkokulu’ndan başladığımız, kütüphane yapımına devam edeceğiz. Taşeli Bölgemizde de kütüphanelerimizi bitirmiş olacağız.
Bununla arzuladığımız çocuklarımızın yetişmesi ve tarihteki güçlü Karaman’ın yetiştirmiş olduğu emsal kişilikler gibi, bir Piri Reis, Kazım Karabekir, Şeyh Edebali, Karamanlı Mehmet Paşa’lar, Yunus Emre’ler gibi tarihe adını altın mühürle yazmış şahsiyetleri tekrar Karaman’dan çıkarmada, oknayusta bir damla misali, faydalı olmayı düşünüyoruz ve arzuluyoruz. Bu doğrultuda da elimizden geleni yapmaya çalışacağız.
Biz burada güçlü bir Karaman, güçlü bir nesil arzuluyoruz. Uyuşturucuyla anılan, hap ile anılan, tamamen başarısızlıklarla dolu, sınavlarda ilk kırka bile giremeyen bir Karaman’ın olmasını arzu etmiyoruz. Tarihindeki gibi, geçmişindeki gibi büyük, tamamen bölgesine ve ülkesine katkı sağlayan adını altın harflerle yazan, bir nesil çıkarmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabi bunun bir çok parametresi var. Bunun sadece bir kütüphane ile olmayacağını biliyoruz ama bu bir başlangıç, hiç olmamasından iyidir. Özel okullarla alakalı aradaki temel farkı, aradaki farklılıkları gidermek istiyoruz.
Gittiğimiz yerlerde de sadece kütüphane yapmıyoruz; öğretmen masalarından dolaplarına, çocuk dolaplarından ara dolaplarına kadar bir çok mobilya eksikliğini de köy okullarında gideriyoruz. Buda hem okula farklı bir yüz katıyor hem de çocuklarımızın farklı bir bakış açısı katıyor. Öğretmenlerimize şevk verdiğini düşünüyoruz. Tabi burada şehrin bir çok dinamiğinin de olduğunu düşünerek, çocuklarımızın daha etkin ve daha katkı sağlayabilmesi için, biz bir yol çizdik bu yolda da elimizden geleni yapıyoruz.
Bir çok daha farklı girişimimiz olacak özellikle yazılım ile alakalı. İnternet çağındayız, bununla alakalı ülkemizde çok ileriye giden firmalar ve kuruluşlar var, bunlarla alakalı Karaman’a gelmesinde ve en azından bu yönde kendini yetiştirmiş, çocuklarımızla da en azından, İstanbul’a ya da bunun daha aktif olduğu yere götürülmesini sağlayıcı, tedbir ve önlemlerini almak için elimizden geleni yapmaya çabalıyoruz.
Yine çocuklarımızın gelişmesinde ve daha şevkle ders çalışmasında kütüphaneler dışında ileride de yeni projelerimiz olacak. Özellikle başarılı öğrencilerimize özellikle köy okullarında başarılı öğrencilerimize, Çanakkale gezisi gibi ya da teknoloji gezisi gibi hediyeler vermeyi düşünmekteyiz. Buradaki temel gayemiz şu, hiç bir menfaat beklemiyoruz.
Çünkü bazen çocuklarımızın bir elinden tutulması gerekmekte. Ellerinden tutmak içinde biz elimizden gelen özveriyi gücümüz yettiği kadar, vaktimiz el verdiği kadar göstermek istiyoruz.
Bu doğrultuda da yılmayacağız, usanmayacağız, elimizden geldiğince çocuklarımızın daha iyi yerlere gelebilmeleri için, en azından kötülüklerle anılmaması için, hergün bir suç işlenen bir şehir olarak anılmamak için tam tersine, geçmişindeki gibi, ÖSS’de SBS’de ya da değişik sınavlarda, her zaman ilk üçe giren bir Karaman arzuluyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız, tabi bunun değişik argumanları da söyledik, bunun içerisinde başka olumsuzluklarında önüne geçilmesinde fayda var, bunların kamu yönü var, özel yönü var bunlarında zamanla giderileceğini düşünüyoruz. Ama en azından biz, köy okullarının özel okulları aratmaması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah burada kazanan Karaman olacak ve çocuklarımız olacak.
Diliyoruz ki, daha güçlü, daha iyi bir Karaman için, hepimiz el ele verelim. Bu yapılan köy okullarına özellikle burada istirhamım şudur; kitap bağışı kitaplarla donatalım. Çünkü bir çok köy okuluna kütüphane yapıldı hala yapılmaya devam etmekte. Yani yüzlerce yüzbinlerce kitaba ihtiyaç olacak. Bunun için elimizdeki ilk okul ortaokul ayarındaki kitapları, sosyal medyadan ve yerel haber sitelerinden yapılan kütüphaneler ara ara paylaşılmakta. Taşımalı sistem ile çocuklarımız bir köy okuluna sekiz köy on köy gitmekte. Bu köylerden olan insanlarımız ya da civar köylerden olan insanlarımız en azından o köy okullarına kitap bağışlayabilir.
İl dışında olan hemşerilerimiz ya da İl dışında bu yapıyı desteklemek isteyen vatandaşlarımız içinde PTT’nin kitapla alakalı çok cüzi bir kampanyası var. Bunu da kullanarak köy okullarımıza direk köy okullarını belirterek, kitap bağışında kitap gönderilebilir. Yine hemşerilerimiz buraları kitapla renklendirebilir. Buda en azından çocuklarımıza bir temel bir fayda sağlayacaktır. Biz tabi temel bütün argumanlarını sağlıyoruz, dolaplarından, masasına sandalyesinden puflarına, belli kitapları da sağlayacağız. Ancak bizim sağlayacağımız kitap sayısı sınırlı olacağından ötürü buna vatandaşlarımız da destek verirse mutlu oluruz. En azından çocuklarımız mutlu olur, bir fayda sağlamış olur diye düşünmekteyim. İnşallah hayırlara vesile olur, Karaman için milletimiz için, hayırlı olsun.”
Zülküf Atael/ibrala.com
Rektör Aydın: “İslamofobi modern çağın ırkçılığı”