h Dolar %
h Euro %
h Çeyrek Altın 10.909,00 %-0,42
h BIST100 %
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Bilge Hospital
Bilge Hospital

Bu Görüntüler Karaman’dan

Karaman'da gerçekleştirilen yerel saha tatbikatında 217 personel ve 56 araçla, 6.2 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırılarak, köy halkının da katılımıyla gerçekçi bir afet durumu simüle edildi.

ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL
ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL

Karaman’da düzenlenen yerel saha tatbikatı gerçeğini aratmadı. Detayları aktarıyoruz ibrala.com Karaman Haber sitesinde.

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

Karaman’da, 3 ayrı vaka senaryosu üzerinden gerçekleştirilen yerel saha tatbikatı, gerçek bir afet durumunu aratmadı. Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın da katıldığı tatbikatta, deprem senaryosunda rol alan köy halkının feryatları oldukça etkileyiciydi.

Tatbikat, Karaman Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlendi ve Merkeze bağlı Dereköy köy ilkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Senaryo gereği, Dereköy merkezli 6.2 büyüklüğündeki bir depremde evlerin yıkılması sonucu yaşanan durumlar canlandırıldı. Tatbikata, AFAD, UMKE, Jandarma, Kızılay, İl Özel İdaresi, İtfaiye Müdürlüğü, Karaman Belediyesi, Cenaze Müdürlüğü ve 112 sağlık ekiplerinden oluşan toplam 217 personel ve 56 araç katıldı.

Tatbikat sırasında köy halkı da aktif olarak yer aldı. Yıkılan bir evin yanına çocuklarıyla birlikte gelen kadın ve erkekler, yakınları için gözyaşı dökerek duygusal anlar yaşadı. Ekipler, yıkılan evin enkazından bir kişiyi yaralı olarak kurtarırken, bir kişinin de cesedini çıkardı. Ayrıca, deprem sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü ve kimyasal maddeden etkilenen bir kişi özel kıyafetler giyen görevlilerce kurtarıldı.

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

Tatbikatın sonunda Vali Mehmet Fatih Çiçekli ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, tatbikatta görev alan personelle birlikte fotoğraf çektirerek başarılarını kutladı. Bu tür tatbikatların önemi, doğal afetlere karşı hazırlığı artırmak ve toplumun bilinçlenmesini sağlamak açısından büyük bir değer taşıyor.

KARAMAN’DAN GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA İZLEYİNİZ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Karaman’da Otomobil Takla Attı

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram
Escort Royalegrandpashabetmatbetcasibommatbetjojobetcasibomcasibomgrandpashabetcasibomcasibombaymavi girişcasibomiptv satın alCasibomholiganbet