Ak Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün, Karaman’da coşkulu bir şekilde karşılandı. AK Partililer tarafından meşaleler ile karşılanan Akgün, parti binasının önünde vatandaşlara seslendi Biz klasik belediyecilik yapmayacağız dedi.
AK Parti Karaman İl Başkanlığı önünde düzenlenen buluşma programına AK Parti Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Parti binası önünde meşaleler ve sloganlarla karşılanan Akgün, partililerin tebriklerini kabul etti.
Konuşmalarla devam eden program günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu
Mevlüt Akgün’ün konuşmasının satır başları şu şekilde oldu
“Karamanlı şair Bekir Sıtkı Erdoğan diyor ki; ‘Karaman’a hasretliğim üzüle üzüle bitmez. Yollar bir ip, dağlar düğüm çözüle çözüle bitmez. Gel, gez, gör İmaret’i aman aman, kimler geçmiş zaman zaman. Velhasıl şu Karaman yazıla yazıla bitmez’ diyor.
Buraya toplanmamızın bir amacı, bir gayesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize bir emaneti var. Emanet, benim vasıtamla size iletiliyor. Karaman 2002 yılından beri Ak Parti dedi, Recep Tayyip Erdoğan dedi. Her daim arkamızda durdu. Karaman’ın güzel insanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum.
Şehrimize bir bakın. Bu şehrin duble yollarını yapan, şehrin toplu konutlarını yapan, bu şehrin doğalgazını getiren, bu şehrin üniversitesini inşa eden, bu şehrin tıp fakültesini, diş hekimliğini yapan Ak Parti’dir. Bu şehrin hastanesini, sağlık sistemini, yeni hastaneleri inşa eden Ak Parti’dir. Bu şehre su getirdi. Bakın şimdi bedava su veriyorlar. İbrala barajını yapan Ak Parti’dir. Karaman’a değer katan parti Ak Parti’dir.
En son hızlı treni getirdik. Bakın hızlı trenin zekâtı bile bunların yaptığından fazla gelir. Bakın Türkiye’de sadece 8-10 ilde var. Bu sebeple Karaman Ak Parti’ye güvenmekle, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında Karaman kalesi gibi dimdik durmakla çok iyi bir şey yaptı. Ama bir nefes verdi, dedi ki: ‘Ya bir nefeslenin. Çok koştunuz, çok yoruldunuz, bir dönem belediyeyi cumhur ittifakının diğer ortağına teslim edelim dedi. Biz kenarda nefeslendik, nefeslenirken de boş durmadık. Antrenman yaptık, koştuk şimdi yeniden tarih yazma zamanı. Yeniden büyük ve güçlü Karaman’ı inşa etme zamanı.
Hiç kuşkunuz olmasın, rahat olun Mevlüt Akgün adaysa bu işi başarır. Biz 3 dönem milletvekilliği yaptık. Bu dönemde Karaman’ın her köşesine hizmet etmeye gayret ettik. İnsanlarımız ile gönülden bağ kurduk ve halen telefonlarımız susmuyor. Hemşerilerimiz bizlere teşekkürlerini ifade ediyor.
Madem bu dönem Türkiye yüzyılı dönemi, madem bu dönem ak belediyecilik bir çığır açacak, işte bu çığır kervanına Karaman’da en güçlü şekilde katılacak.” ifadesini kullandı.
Selman Eser “seçim çalışmalarına başlamış bulunuyoruz”