Karaman’da, Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karaman İl Özel İdaresi iş birliğiyle Bozkandak Köyü’nde tamamlanan terfili kapalı sistem sulama projesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programı, Bozkandak Köyü Muhtarı Bilal Uysal’ın teşekkür konuşmasıyla başladı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez ile İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut’un proje ile ilgili teknik detayları paylaştığı konuşmalarla devam etti.
AK Parti Karaman Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, projeye dair yaptıkları konuşmalarda, projenin bölge ekonomisine ve kırsal kalkınmaya olan katkılarına dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Mehmet Fatih Çiçekli, projenin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizin, memleketimizin ve şehrimizin her bir köşesi eşsiz güzelliklerle ve büyük potansiyellerle dolu. Bizlere düşen görev, bu potansiyelleri açığa çıkaracak adımları atmak, devlet olarak gereken liderliği yapmak, altyapıyı hazırlamak ve milletimizle omuz omuza bu projeleri hayata geçirmektir.”
Çiçekli, ayrıca Karaman’ın tarımda, hayvancılıkta, tarih, kültür ve turizm alanlarındaki potansiyelini artırmak için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Programın ardından davetliler, köy muhtarı Bilal Uysal’dan köyün ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Açılış programına AK Parti Karaman Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Osman Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Tamer Yıldızbaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Süleyman Kazanç da katıldı. Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında Bozkandak Köyü’nde hayata geçirilen projeden 110 çiftçi faydalanacak ve toplamda 105 hektar alan sulanacaktır. Bu sayede tarımsal üretim kapasitesi artırılarak çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde üretim yapmaları sağlanacaktır.
Proje ayrıca, 130 kWe gücündeki güneş enerjisi sistemi (GES) ile çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek enerji tasarrufu sağlamayı hedeflemektedir. Kapalı sistem altyapısı sayesinde su kayıplarının önlenmesi de amaçlanmaktadır. Bu projeyle birlikte Karaman’ın tarımsal potansiyelinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.
Karaman’da Göz Gözü Görmedi! Neler Yaşandı?