İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Karaman dahil olmak üzere çok sayıda ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu. Son 3 hafta içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Karaman, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Gaziantep, Diyarbakır ve Bursa gibi büyük illerin yanı sıra yurt genelinde toplam 75 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Yapılan baskınlarda 1 ton 24 kilogram uyuşturucu madde ile 5 milyon 375 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 2 bin 311 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatlarıyla yürütülen operasyonlara; 3 bin 335 polis ekibi, 8 bin 340 personel, 37 hava aracı ve 53 narkotik dedektör köpeği katıldı. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı operasyonlardan biri olarak kayıtlara geçen bu süreçte, suç örgütlerine ait çok sayıda depo, ikamet ve araçta arama yapıldı.
Operasyonun önemli ayaklarından biri Karaman oldu. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde kent merkezinde ve bazı ilçelerde çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan aramalarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra hassas terazi, ruhsatsız silahlar ve yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonlara dair şu ifadelere yer verdi:
“Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Buna cüret eden zehir tacirleriyle ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz. Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi ve kahraman polislerimizi yürekten kutluyorum.”
Yerlikaya, mücadelede kararlılığın süreceğini, gençleri ve toplumu zehirlemeye çalışan hiçbir yapıya fırsat verilmeyeceğini vurguladı.
Güvenlik birimleri, operasyonların bundan sonraki süreçte de aralıksız süreceğini ve uyuşturucuya karşı sıfır tolerans politikası uygulanacağını belirtti. Vatandaşlardan ise şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri istendi.
Uyuşturucu tacirlerine karşı devletin tüm kurumlarıyla verdiği bu topyekûn mücadele, toplumda güven duygusunu pekiştirirken, Karaman gibi birçok şehirde huzur ve asayişin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Kuma İsteyen Enişte Kayınbiraderini Öldürdü!