Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Karaman’dan 3 yönetici, 66 öğretmen ve 13 öğrenci 6 farklı ülkede yapılandırılmış kurs ve iş başı gözlem faaliyetlerinde bulunacaklar.
Erasmus+ 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu Programı kapsamında öğrencilerin matematik dersinde başarılı olmasını engelleyen nedenleri tanılamak, teşhis ve tedavi basamaklarını oluşturmak, temel matematik becerilerini geliştirmek, matematik okuryazarlığını artırmak, okullarda STEM alanlarına ilgi duyan, yenilikçi, girişimci, yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmek ve STEM’e dair farkındalık oluşturmak amacıyla 12-19 Kasım tarihleri arasında 3 yönetici, 66 öğretmen, 13 öğrenci ile toplam 82 katılımcı, 6 farklı ülkede yapılandırılmış kurs ve iş başı gözlem faaliyetlerinde bulunacaklar.
Hareketlilik öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yurt dışı çıkış öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
“Erasmus+ kapsamındaki hareketlilikler, öğrencilere ve öğretmenlere değerli bir deneyim fırsatı sunuyor.”
Düzenlenen toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Avrupa’ya gidecek öğretmen ve öğrencilerin yapacakları çalışmaları önemsediklerini belirtti. Mehmet Çalışkan, “Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon süreci öğretmen ve öğrencilerimiz için ciddi bir hareketlilik anlamına geliyor. Bu süreçte belirlenen kriterler doğrultusunda Avrupa’ya gidecek öğretmenlerimizin gözlem faaliyetleri ve yapılandırılmış kurs faaliyetleri ile iş başı eğitimlerinde tecrübe kazanmaları bizim için önem arz ediyor. Erasmus+ kapsamındaki hareketlilikler, öğrencilere ve öğretmenlere değerli bir deneyim fırsatı sunarken, aynı zamanda kültürler arası etkileşimi artırıyor. Karaman olarak yetişkin eğitiminde, meslekî eğitimde ve okul eğitiminde iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Yolunuz açık olsun diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın ardından söz alan Strateji Geliştirme Şubesi (ARGE)’den sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, süreçle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Kılınç, “Erasmus+ Program Rehberi doğrultusunda, öncelikle Uluslararasılaşma Strateji Belgemizde hedeflenen amaçlara ulaşmak; diğer taraftan farklı ülkelerin eğitim sistemlerini tanıma, katılımcıların dil becerilerinin geliştirilmesi ve uluslararası bağlar kurma şansına sahip olması adına, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için unutulmaz bir deneyim sunuyor.” dedi.
Katılımcıların seçimine ilişkin bilgiler de aktaran İsmail Kılınç, “Matematik, Bilişim Teknolojileri, Sınıf Öğretmeni, Teknoloji Tasarım, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri öğretmenliği branşlarından olmak üzere başvuru kriterlerinde; alınan eğitimler, yabancı dil yeterlilikleri, eTwinning, Erasmus+, TÜBİTAK, MEVKA, KOP projelerinde yürütücülük ve katılım, hizmet içi eğitimler gibi objektif kriterlerden oluştu ve yapılan başvurular bağımsız komisyonlar aracılığı ile değerlendirilerek puanlamalar yapıldı ve katılımcılar belirlenmiş oldu.” diye konuştu.
Toplantıda son olarak lojistik, ulaşım ve konaklama gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi.
Karaman’da Filistin yarına kermes