İmsak Vakti 02:00
Karaman’da duyarlı vatandaşlar, yol kenarında bitkin halde buldukları yaralı bir boz doğanı kurtararak yetkililere teslim etti. Olay, Hamidiye Mahallesi 731. Sokak’ta meydana geldi. Uçamaz haldeki doğanı fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekibi, yaralı doğanı bulunduğu yerden alarak gerekli ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra doğan, Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek tedavi altına alındı.
Uzman veterinerler tarafından muayenesi yapılan boz doğanın, kanadından yaralı olduğu belirlendi. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından, doğanın yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağı bildirildi.
Yetkililer, doğanın korunması ve yaban hayatının sürdürülebilmesi için vatandaşların bu tür durumlarda duyarlılık göstermesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Karaman’da son dönemde benzer şekilde yaralı bulunan yaban hayvanlarının da tedavi edilerek doğaya kazandırıldığı öğrenildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, vatandaşlara “Yaralı veya bitkin halde yaban hayvanı gördüğünüzde, en kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi verin” çağrısında bulundu.
Karaman’da Genç Öğretmen Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi