Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Hayat Kütüphanede” isimli projenin tanıtım toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.
Yapılacak olan proje ile şehirdeki ikinci sınıf kademesindeki öğrencilerin her gün bir sınıf olmak üzere Halk Kütüphanesinde misafir edilmesi ve liselerden gelen her gün iki ya da üç öğrencinin, kütüphaneye gelen ikinci sınıf öğrencilere masal anlatması planlanıyor.
Projeyle ilgili olarak bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, “Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi arasında imzaladığımız protokolle bugünden itibaren şehrimizdeki bütün ikinci sınıf kademesindeki öğrencilerimizin her bir üyesi olmak üzere kütüphanemizde misafir etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda 4 lisemizden her gün bir ya da iki öğrencimiz yine kütüphanemize gelen öğrencilerimize masal anlatacak. Bu etkinliği düzenleme amacımız Bakanlığımız birkaç yıldır etkin kütüphane ismiyle hayatın her alanına dair etkinlik planlıyor. Bizde Türkçenin başkenti olarak Yunus Emre’nin şehri olarak ‘Kütüphanede hayat var’ diyoruz. ‘Hayat Kütüphanede’ diyerek bir etkinlik başlatıyoruz. Asıl gayemiz kültürel anlamda şehrimize bir alt yapı kazandırabilmek. Çünkü her şey küçükken başlıyor. Tabii ki dünya değişti. Artık kütüphanelerden sadece çocuklarımızın kitap alışverişini beklemiyoruz. Kütüphaneleri her anlamda diri mekânlar haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde ikinci sınıflarla başlıyoruz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’da, “Amacımız çocuklarımızı kütüphanelerle buluşturmak olsa da buluşturduğumuz yaş grubu bir hayli önemli. Yani bugün ikinci sınıflara anlatacağımız masal, onlarda bırakacağımız hikâye ve hatıra eminim ki Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 2053 ve 2071’in alt yapısı olacak. Çünkü bahsedilen bu tarihlere yatırımlar ancak insan kaynağına bağlıdır. İnsan kaynağının eğitilmesiyle alakalı da eğitim ve kültürel bağlardır diye düşünüyorum. Amacımız burada çocukların hayatına dair bir hikâye oluşturmaktır. Burada vereceğimiz hediyeler, anlatacağımız hikâyeler onların bu olayı uzun süre unutmamasına sebep olacak diye düşünüyoruz. Amacımız küçük yaştaki çocuklarımıza bir hikâye bırakabilmek. O hikâyenin üzerine koyarak devam etmelerini umut ediyoruz” diye konuştu.
Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ta , “Kitap okuma alışkanlığını artırmadıktan sonra ne yaparsanız yapın hiçbir şey olmaz. 40 sene olmuştur belki liseyi bitireli. Benim zamanımda da kütüphaneyi sadece ders çalışma aracı olarak kullanırdık. Düşünün hala Türkiye bu aşamada. Hiçbir ilerlememiz yok. Bu proje aslında güzel bir proje. İkinci sınıftan itibaren çocuklarımızı alıştırmaya çalışıyorlar. Güzel bir etkinlik. Belki bunu sadece ikide bırakmamak lazım. 3-4-5’de de olmalı. Onları kayıp mı kabul edeceğiz. Hayır onlara da yeniden okuma alışkanlığını kazandırmamız gerekir. İnsanların okuduğu kitap sayısı 10’larla ifade ediliyor ki maalesef bu ülkemiz için pek iç açıcı bir durum değil. Ama bir yerden de başlamak gerekiyor. İlimizin kitap okuma açığını bu projeyle kapatmaya çalışacağız. Güzel bir başlangıç bu ilimiz için. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bu işler biliyorsanız sadece devletin desteğiyle olmuyor. Gönül veren insanların desteği de çok önemli. İnşallah çok daha iyiye gideceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.
Karaman Taşkale köyü tanıtımı için büyük fırsat