İmsak Vakti 02:00
Karaman’da meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil önce trafik levhasına, ardından üst geçidin bariyerlerine çarparak adeta ok gibi saplandı. Kazada şans eseri sürücü yara almadan kurtulurken, araçta büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.
Kaza, Karaman’ın en işlek bölgelerinden biri olan Piri Reis Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte saat 21.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 46 AAG 924 plakalı otomobil, F.A. idaresinde seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Önce yol kenarındaki trafik levhasına çarpan otomobil, ardından büyük bir hızla üst geçidin metal bariyerlerine çarptı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle otomobil bariyerlere saplanarak durabildi.
Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine kısa sürede polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın şiddetine rağmen araç sürücüsü F.A.’nın yara almadan kurtulması büyük bir mucize olarak değerlendirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, sürücünün herhangi bir sağlık problemi bulunmadığı belirlendi.
İtfaiye ekipleri, araçta oluşabilecek olası yangın riskine karşı güvenlik önlemleri alırken, polis ekipleri de kaza yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Yapılan ilk değerlendirmelerde, kazanın sürücünün anlık dikkatsizliği ve hız nedeniyle meydana geldiği ihtimali üzerinde duruluyor.
Kazada hasar gören otomobil, yapılan tutanakların ardından çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Üst geçitteki bariyerlerde ve trafik levhasında da maddi zarar oluştuğu tespit edildi. Polis ekipleri, kazayla ilgili olarak kapsamlı bir tahkikat başlattı.
Öte yandan, kazanın yaşandığı üst geçit, bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Belediyeye bağlı ekipler, olay yerinde temizlik ve onarım çalışmaları yaptıktan sonra trafik tekrar kontrollü şekilde normale döndü.
Karaman’da benzer kazaların sıkça yaşandığı bu bölgede, vatandaşlar sürücülerin daha dikkatli olmaları ve yetkililerin gerekli trafik düzenlemelerini yapmaları yönünde çağrıda bulundu
Karaman’da Yonca Ailesinin Acı Günü