İmsak Vakti 02:00
Karaman’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir minibüs şarampole indi. Kazanın maddi hasarla atlatılması ve herhangi bir yaralanmanın olmaması teselli kaynağı oldu.
Karaman genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve düşen hava sıcaklıkları, trafiği olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle ara arterlerde ve bulvarlarda oluşan kaygan zemin, sürücülere zor anlar yaşatırken, dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazalar da kaçınılmaz oluyor. Son olarak Çeltek Mahallesi’nde meydana gelen olayda, karlı zemin nedeniyle yoldan çıkan bir minibüs şarampole yuvarlandı.
Direksiyon Hakimiyeti Kayboldu, Araç Yoldan Çıktı
Kaza, gün içerisinde Karaman merkez Çeltek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, F.Ş. yönetimindeki 70 ACF 267 plakalı minibüs, seyir halindeyken kar yağışı nedeniyle kayganlaşan zeminde tutunamadı.
Sürücünün bir anlık direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrulan araç, yoldan çıkarak şarampole indi. Olayın meydana geldiği sırada yolun boş olması olası bir zincirleme kazanın önüne geçti.
Faciadan Dönüldü: Yaralı Yok
Kazanın hemen ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve trafik ekipleri sevk edildi. Şarampole inen minibüste bulunan sürücü F.Ş.’nin kazayı yara almadan atlattığı belirlendi. Araçta küçük çaplı maddi hasar meydana gelirken, can kaybı veya yaralanma yaşanmaması “faciadan dönüldü” yorumlarına neden oldu.
Olay yerine intikal eden trafik ekipleri, kaza bölgesinde güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. Aracın bulunduğu yerden çıkarılması ve trafiğin normal seyrine dönmesi için gerekli çalışmalar yapıldı.
Yetkililerden Sürücülere “Kış Lastiği ve Hız” Uyarısı
Kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan yetkililer, Karaman genelinde devam eden yağışlı hava koşullarına dikkat çekti. Trafik ekipleri, özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşabilecek gizli buzlanma ve kaygan zemin tehlikesine karşı sürücüleri uyardı.
Yapılan açıklamada, sürücülerin kış lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları, takip mesafesini korumaları ve hız limitlerine riayet etmeleri gerektiği vurgulandı.
Karaman’dan Güzel Görüntüleri İzleyin