Karaman’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Ekipleri Yaban hayvanlarını unutmadı. Olumsuz hava şartlarının neden olduğu kış hayvanlarının yaşam alanılarının karla kaplı olması sonucu besin miktarı ve kalitesinin düşmesine neden oluyor. Özellikle Anadolu Yaban Koyunu ve Yaban Keçileri gibi memeli türlerinin besin ihtiyacını yeterince karşılayamadığı, şarj edilebilir yaban hayvanlarının olduğu besin ihtiyacını içerir için yollara ve köylere inerek yiyecek aramaktadır. Özellikle kuş trafik kazalarına zemin hazırlanır. Bu durum yaban hayvanlarının kendi yaşam alanı besin takviyesi gereklidir zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır.
Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce hem yaban hayvanlarının hem de kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her yıl olumsuz hava koşullarında yem, saman, yonca, pazar artığı ve yemek artığı yaban hayatı sahalarına bırakmaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı 8.Bölge Müdürlüğü Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce Anadolu Yaban Koyunu, Yaban Keçisi ve diğer büyük memeli hayvanlar için yonca balyaları, Yırtıcılar, Kuşlar ve küçük memeli hayvanlar için ise buğday ve yemek artıkları ilimizdeki yaban hayatı sahasında açılır.
Bu kapsamda Anadolu Yaban Koyunları için Karadağ’a 500 kg yonca balyası, ilimiz Merkez ve Ermenek ilçelerinde yol kenarlarına ve yaban hayatı sahalarına 1.500 kg Buğday kırığı bırakılmıştır. 10.000 kg yonca balyası, 4.000 kg Buğday Yemi, 500 kg Yemek Artığı olmak üzere toplam 14.500 kg besin takviyesi içindir planlıyor. ” Denildi.
Karaman’da 224 bin 710 Dekar Arazi Toplulaştırıldı