İmsak Vakti 02:00
Karaman’da meydana gelen ve yürekleri ağızlara getiren trafik kazasında, bir otomobilin çarpıp kaçtığı motosiklet sürücüsü yaklaşık 70 metre sürüklendi. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsünün, şehirde görev yapan bir gece bekçisi olduğu ve olay sırasında izinde bulunduğu öğrenildi.
Feci kaza, Karaman’ın Beyazkent Mahallesi’nde bulunan Şehit Hamza Çetin Bulvarı üzerinde akşam saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 70 AC 452 plakalı motosikletiyle bulvar üzerinde seyir halinde olan M.K.’ye, henüz plakası belirlenemeyen bir otomobil hızla çarptı.
Çarpmanın şiddetiyle savrulan motosiklet, otomobilin önünde takılı kalarak yaklaşık 70 metre boyunca sürüklendi. Kazanın etkisiyle yere düşen motosiklet sürücüsü M.K. ise olay yerinde metrelerce uzağa savruldu.
Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları yaralı sürücüyü Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan M.K.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak çeşitli kırık ve yaralanmalarının olduğu öğrenildi.
Kazanın ardından olay yerinden hızla kaçan otomobil sürücüsü S.T., Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucu kısa sürede tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınan S.T., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Polis ekipleri, kaçan sürücünün olay sonrası aracını saklamaya çalıştığı bilgisine de ulaştı. Araç ise yapılan incelemenin ardından yediemin otoparkına çekildi.
Kazayla ilgili olarak Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatılırken, polis ekipleri hem kaza anına ilişkin kamera görüntülerini hem de tanık ifadelerini incelemeye aldı.
Yetkililer, özellikle şehir içi yollarda aşırı hız ve dikkatsiz sürüşün ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda bir kez daha uyardı
Karaman’da Yayalara Yol Vermeyenler Cezayı Yedi!