İmsak Vakti 02:00
Karaman’da son günlerde meydana gelen ve kamuoyunda infial yaratan kadın cinayeti ve şiddet olaylarının ardından Yeniden Refah Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Akgül’den çarpıcı bir açıklama geldi. Yaşananları “çok boyutlu bir kriz” olarak nitelendiren Akgül, hem devlet kurumlarını acil önlem almaya çağırdı hem de olaylar karşısında sessiz kalan diğer siyasi partilerin kadın kollarına sitem etti.
Karaman, son dönemde art arda yaşanan şiddet vakaları, cinayetler ve intihar girişimleriyle sarsıldı. Özellikle boşanma aşamasındaki bir kadının eşi tarafından katledilmesi ve ardından failin intihar etmesiyle sonuçlanan trajedi, kentte güvenlik ve aile yapısına dair endişeleri yeniden gündeme taşıdı. Konuyla ilgili sessizliğini bozan Yeniden Refah Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Fatmanur Akgül, yaşananların basit birer adli vaka olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Akgül, yaptığı yazılı basın açıklamasında, şiddetin boyut değiştirdiğine dikkat çekti. Kadına yönelik şiddetin artık istisnai durumlar olmaktan çıkıp yaygınlaştığını belirten Akgül, şu tespitlerde bulundu:
“Karaman’da son günlerde art arda yaşanan cinayet ve teşebbüs vakaları, aile içi şiddetin geldiği vahim noktayı açıkça ortaya koymaktadır. Bu durum sadece bir adli olay değil; toplumsal yapımızı derinden sarsan, çok boyutlu bir krizdir. Aile kurumunun zayıflaması ve çocukların travmatik ortamlar içinde büyümek zorunda kalması, doğrudan sosyal çürüme riskini beraberinde getirmektedir.”
Olayların önlenmesi noktasında devletin tüm mekanizmalarını göreve çağıran Akgül, mevcut tedbirlerin ötesine geçilmesi gerektiğini savundu. Caydırıcı ve önleyici tedbirlerin gecikmeksizin hayata geçirilmesinin bir “tercih değil zorunluluk” olduğunu ifade eden Akgül, risk altındaki kadınlar için erken uyarı sistemlerinin ve hızlı müdahale mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Akgül, sürecin sadece kınama mesajlarıyla geçiştirilemeyeceğini, somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, Yeniden Refah Partisi Kadın Kolları olarak sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.
Açıklamasının en dikkat çeken bölümünde ise Karaman’daki diğer siyasi partilerin kadın kollarına yönelik eleştiriler yer aldı. Şehirde yaşanan vahim olaylar karşısında, başta iktidar partisi olmak üzere diğer teşkilatlardan yeterli tepkinin gelmediğini belirten Akgül, siyasi nezaket ve birlik çağrısı yaptı:
“Şehrimizde siyaset yapan mevkidaşlarımıza bir özeleştiri yapmak istiyorum. Karaman’da birçok partinin kadın kolları teşkilatları görev yapmaktadır. Ancak yaşanan kadın cinayetlerine hükümet partisi başta olmak üzere diğer kadın kolları teşkilatları ve kadın kuruluşlarından tepki gelmemesini kınıyorum. Ayrışmanın kimseye faydası yoktur. Kadını ve aileyi korumak, sadece 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde hatırlanacak bir konu değildir.”
Başkan Akgül, açıklamasını toplumun huzuru ve kadınların güvenliğinin ertelenemez bir öncelik olduğu vurgusuyla noktaladı.
Karaman MHP Camiasının Acı Günü