ibrala.com Karaman haber sitesi tarafından düzenlenen ve 20 kategoride 400 bin oyun kullanıldığı ankette ödüller sahiplerini bulmaya devam ediyor.
Karaman’da en başarılı sağlık çalışanı kategorisinde birinci olan Karaman Eğitim Araştırma hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz ödülünü Eryiğit Limited Şirketi ve ibrala.com sahibi Şaban Eryiğit ve şirket yetkilisi Ayşem Soyyiğitoğlu’ndan aldı.
Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz: ” “14 Mart tıp Bayramında bu ödüle bizi layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Tüm sağlık çalışanları arkadaşlarım adına, tüm kovid pandemisi kahramanları adına ödülü kabul ediyor teşekkür ediyorum” dedi.
Eryiğit Limitet Şirketi ve ibrala.com sahibi Şaban Eryiğit yaptığı açıklamada “ 15 yıldır yayın hayatına devam eden ibrala.com Karaman Haber sitesi olarak Karamanlıların sesi olmaya ve Karaman’ın nabzını tutmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ve bundan sonra gelenekselleştirmeyi planladığımız Karaman Yıldızlarını seçiyor çalışması ile Karamanlıların görüşünü almak istedik.
Bu çalışmada 20 kategoride 400 bin oy kullanıldı. Kategorilerde yer alacak isimleri Karamanlılar belirledi, oyları Karamanlılar kullandı ve her kategoride birinciler seçildi.
Karaman’ın en başarılı Sağlık Çalışanı kategorisinde Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz birinci oldu. Karaman’a hizmetleri için teşekkür etmek ve birinci olması münasebetiyle kendisine bu plaketi takdim ediyoruz.
Karaman’a ve Karamanlılara hizmet eden herkese memleketimiz adına canı gönülden teşekkür ediyoruz.
ibrala.com Karaman Haber sitesi olarak 15 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Karamanlıların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Doktor olmak çocukluktan gelen bir hayalimdi. 2 ablam öğretmen. Onların okumaya, üniversite tahsiline dair gayretleri benim eğitimimde motive edici bir rol oynadı. Tıp fakültesine başladığım andan itibaren de kardiyolog olmak için çalıştım.
11 yıldır aktif olarak doktorluk yapmaktayım.
İlk görev yerim Karaman 112 acil komuta kontrol merkezi idi. İhtisasa başlayıncaya kadar 8 ay süre ile Karamanda ambulans hekimliği yaptım.
2011-2015 yılları arasında Konya Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesinde Kardiyoloji ihtisası yaptım. Kardiyoloğum.
2016 yılında o zamanki adı ile Karaman Devlet Hastanesine atandım. 5 yılı aşkın süredir hastanemizde görev yapmaktayım. Son 2 yıldır da hastanenin başhekimliği görevini yürütmekteyim.
Doktor olmak, kardiyolog olmak ve hastane idarecisi olmak, hepsi birbirinden daha zor ve daha stresli durumlar. Aldığım eğitim, çok fazla insan ve hasta ile iletişimde olmuş olmanın verdiği tecrübe ve kendi memleketimde çalışıyor olmanın verdiği şevk sayesinde çalışma hayatımdan memnunum ve işimin her basamağını severek yapmaktayım.
Kendi memleketimde çalışıyor olmanın, kendi yetiştiğim çevrenin insanına hizmet veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Kardiyoloji bölümü genel itibariyle çok hareketli bir bölüm. Ağırlıklı olarak uğraştığımız hastalık grubu kalp krizleri olduğu için günün her saatinde, her yerden ve her şeklide hasta gelebilmekte. Günde onlarca kez adeta can pazarı kurulmakta. Dakikaların çok kıymetli olduğu bu hastalıkta heyecan ve duygusallık hep en üst seviyede oluyor.
Karamanda tüm ekip arkadaşlarımla birlikte toplam 8000 anjiyografi işlemi yaptık. Bunların bir çoğu kalp krizi hastası idi. 112 acil servisinde çalışırken Konya ya çok fazla kalp krizi vakası sevk ederdik ve bu hastaların önemli bir kısmı maalesef ki yolda vefat ederdi. Konya`ya ulaştırabildiklerimiz ise ciddi kalp yetmezliği sekelleri ile hayatlarına zorlu biçimde devem ederlerdi. Uzman hekim olarak Karaman`a atandıktan sonra yeni kurulmuş fakat tam da aktif hale gelememiş olan anjiyografi ünitesini aktifleştirmek bize kısmet oldu. Malzeme eksiğini hızlıca tamamlayarak primer anjiyoplasti dediğimiz kalp krizinde ilk 90 dakika içinde yapılır ise sonuçların çok yüz güldürücü olduğu işlemi 7 gün 24 saat usulü ile başlattık. Bu vesile ile çok ağır durumda gelen yüzlerce hastanın hayata tutunmasına vesile olduk. Hastalarımız da bu durumun kıymetini bilmekteler. Birçoğu ile sosyal hayatta karşılaşmaktayız. Onların sağlıklı biçimde, sevdikleriyle hayata tutunuşlarını görmek benim için büyük mutluluk ve şevk kaynağı olmakta. Her hastanın hikayesi farklı. Her hastanın arkasından hayırlı haberlerini bekleyen yakınları var. Hepsini hem hekim, hem de aileden biri gibi görerek müdahale etmeye çalıştım. Bu yüzden her hastanın hikayesi önemli gelir bana.
17 yaşından 105 yaşına kadar çok sayıda hastaya dokundum. Her birinin şifasına vesile olabilmek için uğraştım. Bahsettiğim gibi, bize en ağır hastalıkla, en ölümcül durumda gelen hastaların birkaç saatlik müdahale sonrasında tekrar hayata dönmeleri, kalp damarlarının açılması sonrasında şiddetli göğüs ağrılarının geçmesi, ölümcül ritim bozukluklarının düzelmesi, kalplerinin tekrar yeteri kadar kasılmaya başlaması ve birkaç saat sonra da o kritik anları sanki hiç yaşamamış gibi rahatlaması bana tarifsiz bir mutluluk vermekte.
Hekimlik her boyutu ile zor bir meslek. Gece gündüz kavramı olmadan, ertelemeden, her vakayı kendi içinde ayrı ayrı değerlendirerek ve hepsine aynı önemi vererek yapmak mecburiyetinde olmak mesleğin en zor yanı. Sonuçların geri dönüşümsüz ve hataların telafisiz olabileceği bir mesleği yapıyor olmak çok büyük bir stres kaynağı. Şifaya vesile olabilmek ise sanırım bu mesleğin en güzel tarafı.
Bizi en çok üzen kısım sanırım bu. Hastanelerde güzel anlar kadar acılı anlar da yaşanır. Doğumların müjdeli haberinin verildiği kadar ölüm haberleri de verilir. Pandemi döneminde kıymetini daha da fazla anladığımız sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin hiçbir geçerli sebebi olamaz. Çalıştığım tüm hastanelerde, tüm kliniklerde gördüğüm tek ortak şey tüm sağlık çalışanlarının hastalara gösterdikleri merhametti. Bu ulvi çalışan grubuna uygulanan şiddet kabul edilemez. Ben hiç yaşamadım böyle bir olay fakat maalesef ki şiddet çok da uzağımıza görünmüyor artık.
Çok fazla hasta gördüm, çok fazla insan tanıdım. Bu sayede beşeri ilişkilerim kuvvetlendi. İnsan psikolojisinden anlayabilir hale geldim.
Çok stresli bir iş, bedenen ve zihnen çok yorucu. Fakat işin bu boyutlarını bilerek bu mesleğe başladım. Sosyal hayatım, aile ve arkadaş çevrem ve hobilerim sayesinde mesleğimin bu zorlukları ile başa çıkabiliyorum.
Severek ve isteyerek yapabileceklerine inanıyorlarsa kesinlikle tavsiye ederim. Zorlukları dert etmemek lazım, güzel düşünüp ve güzel başlayınca gerisi de güzel gelecektir.
Covid yaklaşık 2 yıldır hayatımızda. Bize çok şey öğretti. Hepsinin başında da en önemli tedbirin hijyen olduğunu öğretti. Bu hastalığın daha uzun bir süre gündemimizde olacağı kesin. Tedbirlere hiç esnetilmeden uyulması gerekir. Hiç yakalanmamak veya yakalanınca bulaştırmamak en doğrusu. Elimizde güçlü bir silahımız var. Aşı. Çok ciddi aşılama programları yürütülmekte. Aşı olmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlanmış durumda. Bilime kulak verilmeli. Maske, mesafe, hijyen ve aşı dörtlüsü hep ön planda olmalı.
Hastanede Covid önlemleri sıkı biçimde uygulanmaya çalışılmakta. Sosyal mesafe kuralları hasta yoğunluğu ve fiziki şartlara göre en üst düzeyde oluşturulmaya çalışılmakta. Olası vaka polikliniği hastaneden ayrı bir girişle Covid ve Covid dışı hastaların teması önenmekte. Aşı için gelen hastaların minimum sürede işlemlerinin tamamlanması hedeflenmekte. Bunun yanında sürekli devam eden diyaliz, kemoterapi, ameliyathane gibi ünitelerin de sorunsuz çalışması hedeflenmektedir. Covid geçiren çok sayıda personelimiz oldu, yoğun bakımda yatan personellerimiz de oldu. Şükürler olsun ki hepsini şifa ile taburcu edebildik.
Karaman Valiliği uyardı!