Konya’nın Kulu ilçesi bugün saat 15.46’da 5,2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yerin 18,73 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.
Merkez üssü Kulu olan sarsıntı, başta Ankara olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası bölgeye AFAD ve ilgili kurumların ekipleri sevk edildi.
“Herhangi bir olumsuzluk yok”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Konya Kulu’da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”
Yetkililer, gelişmelerin takip edildiğini ve vatandaşların resmi kaynakları izlemeleri gerektiğini belirtti.
Karaman’daki Kazada Genç Yaralandı