İmsak Vakti 02:00
AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Karaman’daki yatırımlar ve baraj projeleri üzerinden yapılan eleştirilere yanıt vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milletvekili Eser, Karaman için atılan her adımın siyaset üstü bir anlayışla değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, eleştirilerin yapıcı değil yıkıcı bir şekilde gündeme getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Eser, açıklamasında, “Hangi partiden olursa olsun, hangi kuruluşun temsilcisi olursa olsun, Karaman; Karaman için hiçbir şey yapmadan sadece konuşanların, yatırımlara takoz olanların eline kalmamalı” ifadelerini kullanarak, hizmet üretenlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.
Milletvekili Eser, yapılan yatırımların sadece bir partinin değil, devletin ve milletin ortak eseri olduğuna dikkat çekti. “Bu işlere ‘AK Parti hükümeti yaptı’ diye eleştirmek yerine devletin, milletin parasıyla yapılan; milletin seçtiği cumhurbaşkanının ve hükümetin hizmetidir diyerek bakabilseniz. Bu işler olsun da kim yaparsa yapsın, yapanın her türlü yanındayız, ucundan biz de tutarız diyebilseniz. Keşke böyle bakabilseniz” sözleriyle muhalefete seslendi.
Projelerin sahada nasıl yürütüldüğünü görmenin önemine işaret eden Eser, “Karaman için nerede neler yapılıyor gidip baksanız. Oralardaki insanların bu memleket için canla başla nasıl çalıştığını, ne zorluklar yaşandığını bir görebilseniz. Uzatılan DSİ yeleğini ‘Şeref duyarım’ diyerek bir giyebilseniz. Keşke oralarda bulunabilseniz, verilen süreleri yetkililerin ağzından siz işitip duyursanız. Sonra takip edip neden geciktiğini araştırsanız” diyerek sahadaki emekçilerin çabasına dikkat çekti.
Milletvekili Eser, yapılan çalışmaları küçümseyerek büyümeye çalışmanın yanlış olduğuna vurgu yaptı. “Bunca yapılan işleri küçümseyerek büyümeye çalışmak yerine büyük devletin bir parçası olduğunuzu bir kabullenebilseniz. Merak etmeyin biz keşkelerle devam edecek, keşkelerle yaşayacak değiliz” diyerek eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini ifade etti.
Eser, hizmetin ortak paydada buluşması gerektiğini belirterek, “Hem içimizde hem de dışımızda bu zihniyetle mücadele ederken; kişisel ihtiraslarımızı bir kenara bırakıp, nefsimizi öteleyerek; Devletimizin Valisi başta olmak üzere Karaman’a hizmet etmek isteyen herkesle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Açıklamasının sonunda, Karaman’a hizmet yolunda işbirliğinin önemine değinen Milletvekili Eser, “Bu memlekete hizmet etmek isteyen Valimiz başta olmak üzere kim varsa önündeki engelleri kaldırmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullanarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Milletvekili Eser’in bu sözleri, Karaman’daki yatırımlar üzerinden süren tartışmalara yeni bir boyut kazandırırken, özellikle “Keşke bu yeleği giyebilseniz” ifadesi kamuoyunda dikkat çekti
Karaman’da Belediye’den Otomatik Bariyer Sistemi