İmsak Vakti 02:00
AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, şeker pancarı üreticilerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla şeker pancarı kilo alım fiyatının 3,10 TL olarak güncellendiğini duyurdu.
AK Parti İl Başkanları toplantısında alınan kararın ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Öztürk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, üreticilerimizin talep ve beklentilerini dikkate alarak şeker pancarı kilo alım fiyatını 3,10 TL’ye yükseltme talimatı vermiştir. Bu karar, hem çiftçilerimiz hem de tarım sektörümüz için son derece sevindirici bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.
Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman üreticinin yanında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Üreticilerimizin taleplerini her platformda dile getiriyoruz. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konudaki hassasiyetimizi ve çiftçilerimizin beklentilerini özenle dinledi. Bugün açıklanan karar, şeker pancarı üreticilerimizin alın terini daha da değerli kılacak, tarımsal üretime güç katacaktır. Cumhurbaşkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz.”
Karaman ve çevresinde önemli bir geçim kaynağı olan şeker pancarı, özellikle son yıllarda artan maliyetler nedeniyle çiftçilerin en çok gündeme getirdiği konular arasında yer alıyordu. Fiyat güncellemesiyle birlikte üreticilerin yüzünün güleceğini belirten Murat Öztürk, alınan kararın bölge ekonomisine de olumlu yansıyacağını vurguladı.
Öte yandan Tarım sektöründeki desteklerin artarak devam edeceğine işaret eden AK Parti Karaman İl Başkanı, “Bizim için çiftçimiz, üreticimiz çok kıymetlidir. Onların emeği, ülkemizin bereketine bereket katmaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, üreticilerimize yönelik destekler bundan sonra da devam edecektir” dedi.
Karaman’da Kız Yurtları Çevresinde Sıkı Denetim