h Dolar %
h Euro %
h Çeyrek Altın 11.067,00 %1,11
h BIST100 %
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 26°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Bilge Hospital
Bilge Hospital

Oğuzhan’ın sesini duyun

ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL
ibrala.com KARAMAN HABER
Resmi WhatsApp Haber Kanalı
🔒 Numaranız Gizli Kalır
⚡️ Anında Bildirim
ÜCRETSİZ
GÜVENLİ
KANAL

Haber İhbar Hattı: 0545 530 70 70 - Tıkla ve WhatsApp'tan Gönder

Karaman’da 13 yaşındaki Oğuzhan Koçaş, yakalandığı Kas Erimesi hastalığı nedeniyle artık yürüyemiyor.
Karaman’da bir maden ocağında işçi olarak çalışan 39 yaşındaki baba Muzaffer Koçaş, oğlunu özlem duyduğu parklara sırtında taşıyarak götürüyor.
Karaman’ın Sarıveliler İlçesinde ikamet eden 2 çocuk sahibi Koçak ailesinin büyük oğulları 13 yaşındaki Oğuzhan, 6 yaşında iken yakalandığı kas erimesi hastalığı ile yıllar geçtikçe yürümekte zorluk çekti.
Büyüdükçe de hayatı ailesinin gözleri önünde zor duruma gelen Oğuzhan, ailesinin kucağında taşınarak ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Maden işçisi baba Muzaffer Koçaş, oğlu Oğuzhan’ı ilk olarak 2007 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü. Burada alınan parça ile Oğuzhan’a kas erimesi hastalığı teşhisi konuldu. Yıllardır ilaç tedavisi uygulamaya başlanan Oğuzhan için, aile gitmedik hastane gezmedik il bırakmadı.
Koçak ailesi günden güne eriyen oğulları için yaşı ilerledikçe de zor döneme girdi. Kaslarında güçsüzlük ve erime nedeniyle evinde sırt üstü apalama yöntemiile hareket eden Oğuzhan için bir engelli aracı talebinde bulunan aile yetkililerden yada yardımseverlerden bu konuda umutla bir destek bekliyor.
Karaman’a gelen ve burada rehabilitasyon merkezinden Sarıveliler’in Göktepe Beldesindeki rehabilitasyon merkezine sevkini alan aile, Oğuzhan’ın yaşamını kolaylaştıracak ve yüzünü güldürecek bir adım bekliyor. Maddi açıdan da kısıtlı imkanları olduğunu belirten baba Muzaffer Koçak,
“Maden ocağında çalışıyorum. İşim nedeniyle oğlum için yeteri kadar vakit ayıramıyorum. 2 çocuğum var. Şu an için büyük oğluma engelli aracı alabilsem çok mutlu olacağız. İlkokulu bitirebildi. Ama şimdi okula gidemiyor. Şimdi onu taşıyoruz, ama yaşı ilerledikçe bu daha da zor hale gelecek. Bugüne kadar hep ilaç tedavisi uyguluyoruz.”dedi.
Konuşmakta da biraz güçlük çeken Oğuzhan ise, yanında birinin desteği olmadan istediği yere gidemediğini belirterek “Arkadaşlarıma ve aileme bağımlı kalmadan hareket etmek istiyorum. Akülü arabam olsun istiyorum.”dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Şehitlerimize 1 Milyon Hatim Okuyoruz

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram
Escort Royalecratosroyalbetmatbetcasibommatbetjojobetcasibomcasibomgrandpashabetcasibomcasibombetbaba girişcasibomiptv satın alCasibom