Mersin’in Mut ilçesine bağlı Sertavul Mahallesi’nde bayram ziyareti için gelen Bülbül ailesi, kimliği belirlenen bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Yaşanan şiddet olayında aileden 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay anı cep telefonu kameralarına yansırken, saldırgan grubun daha önce de aynı aileye yönelik benzer eylemlerde bulunduğu iddia edildi. Jandarma, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Bayram Günü Kanlı Saldırıya Sahne Oldu
İddiaya göre olay, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Sertavul Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunun önünde meydana geldi. Bayram ziyareti için Konya’dan Mut’a gelen Mehmet Ali Bülbül ve ailesi, burada daha önce husumet yaşadıkları belirtilen bir grup tarafından taş ve sopalarla saldırıya uğradı. Olayda Mehmet Ali Bülbül ile birlikte aileden iki kişi daha çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mut Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
“Bizi Linç Etmeye Kalktılar”
Olayın mağdurlarından Mehmet Ali Bülbül yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Kendim Konya’da yaşıyorum. Bayram sebebiyle Sertavul’daki amcamı ziyarete geldim. Kardeşimle birlikte Işıklar köyüne gitmek üzereyken, geçmişte ailemize defalarca saldıran bir grup tarafından etrafımız sarıldı. İki araçla geldiler, tahminen 11 kişiydiler. Ellerinde sopalarla üzerimize saldırdılar. Bizi linç etmeye kalktılar. Jandarma müdahale etmese bugün belki de hayatta olmayacaktık. Bu kişiler serbestçe sokaklarda dolaşıyorlar, ciddi bir tehdit oluşturuyorlar. Yakalanmalarını ve cezalandırılmalarını istiyoruz.”
“Evimiz Daha Önce Kurşunlandı”
Mehmet Ali Bülbül ayrıca saldırgan grubun daha önce de ailelerine yönelik birçok saldırıda bulunduğunu, bu olayların cezasız kalmasının yeni saldırılara zemin hazırladığını dile getirdi:
“Geçmişte iki yıl arayla, Kurban Bayramı dönemlerinde evimiz tam üç kez kurşunlandı. O dosyalar hâlâ açık. Bu insanlar sürekli tehditler savuruyorlar. Bugün de hastaneye gittiğimizde, aynı kişiler orada da tehdit etmeye devam etti. Can güvenliğimiz kalmadı.”
Saldırı Anı Kamerada
Taşlı sopalı saldırı anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, grubun organize şekilde saldırıya geçtiği ve Bülbül ailesinin can havliyle kendilerini korumaya çalıştığı anlar net biçimde yer alıyor. Görüntüler, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük tepki topladı.
Soruşturma Sürüyor
Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, tarafları ayırarak bölgede güvenliği sağladı. Saldırganların kimlikleri tespit edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Jandarma ekipleri, hem hastane çevresinde hem de olayın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.
Yetkililer, olayın detaylı bir şekilde soruşturulduğunu, taraflar arasındaki geçmişe dayalı husumetin boyutlarının araştırıldığını belirtti. Yaralanan şahısların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı, hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.
Bölge Halkı Tedirgin
Yaşanan saldırının ardından Sertavul Mahallesi’nde gerginlik sürüyor. Mahalle sakinleri, benzer olayların geçmişte de yaşandığını belirterek yetkililerin kalıcı çözümler üretmesini talep etti. Vatandaşlar, bayram günü yaşanan bu olayın bölgedeki güvenlik sorunlarına dikkat çektiğini vurguladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek vefat etti
Her yer teksas okdu ne yapacağız böyle