Kombu mantarını, demlediğiniz şekerli siyah yahut yeşil çayın içinde bekletin. 1 hafta sonra fermantasyon yani mayalanma tamamlanır. Dolaba koyup soğuk tüketin. Asidik ve doğal karbondioksit oluşumuyla köpüklü, çok lezzetli bir sıhhat iksiridir.
3-Kırmızı lahana turşusu
Doğradığınız lahanayı kaya tuzuyla ovup biraz tuz ve konut sirkesiyle kavanozda bekletin.
4-Beyaz lahana turşusu
Sıhhat deposu, probiyotik ve prebiyotik özellik taşıyan lahana turşusu bağışıklık sisteminiz destekler. Hazırlaması çok kolaydır. Lahanayı güzelce yıkayın, doğrayıp duru bir kavanoza koyun. Üstüne kaynamış soğuk su ekleyin. 1 litre suya 2 çorba kaşığı kaya tuzu (önceden suda eriterek) ekleyin. Kavanoz kapağını kapatıp turşu olana kadar bekletin. Yaklaşık 10 günde hazırdır. 1 gram lahana turşusunun içerisinde yekun 6,5 milyon canlı probiyotik bakteri oluştuğunu biliyor muydunuz?
5-Ev yoğurdu
Pastörize sütü parmağınızı hafif yakana kadar ısıtın ve 1 kilo süte 1 çorba kaşığı konut yoğurdu ekleyip karıştırın. Kapağı kapatıp ısısını korumak için sarın, bir gece bekletin. Akabinde dolaba alabilirsiniz.
6-Kefir
Pastörize sütü şişenin içine kefir mayası atarak oda sıcaklığında bekletin. Birkaç gün içinde mayalanır. Çok ekşimeden dolapta bekletin.
7-Balık
Omega-3 bağışıklık sistemini destekler. Hamsi, sardalye, uskumru üzere omega-3 kaynağı balıkları fırında, ızgarada, tencerede buğulama biçiminde pişirerek haftada 2 kere tüketebilirsiniz. Derin yağda kızartmayın zira omega-3 kızartma yağına makbul. Başkaca keten tohumu, ceviz üzere bitkisel omega-3 kaynaklarına da sofranızda mekan verin.
8-İlikli kemik suyu
Biraz sirkeyle en az 7-8 saat kısık ateşte sert kemikleri ilikleriyle kaynatın, soğuduktan sonra kavanozlara koyup derin dondurucuda saklayın. Sirke kemiklerdeki kalsiyum üzere minerallerin ve kolajenin suya geçmesini artırır. Bağışıklık sistemini destekleyen içeriğiyle yemeklerde kullanılması, yemeğinizin besin pahasına de ek sunar.
9-Elma sirkesi
Doğal fermantasyonla hanede hazırlanan elma sirkesinin pek çok yararı vardır. Hane sirkesinde canlı organizmalar çok daha ziyadedir ve rastgele bir ek hususu yoktur. Sirkede bulunan asetik asit antimikrobiyal tesiri ile vücudumuzdaki bed bakterilerle savaşır. Bağırsaklarınızdaki makûs bakterileri uzaklaştırmaya destek verdiği için gaz, şişkinlik üzere sorunların azalmasına, vücudunuzdaki sivilce yahut küçük çıbanların güzelleşmesine bile ek sağlayabilir. Bir çorba kaşığı sirkeyi her gün sabah uyanır uyanmaz yarım litre suya ekleyerek içebilirsiniz.
10-Kırmızı pancar turşusu:
Fırında pişirip yumuşattığınız al pancarları orta uzunlukta doğrayıp tuz ve sirke ile fermente edin.
SON DAKİKA Korona Can Kaybımız 649 Oldu