Karaman’da her hafta kurulan Perşembe Pazarı, 13 Şubat 2025 tarihinde de vatandaşlara hizmet verdi. Ancak bu hafta kar yağışı ve -4 dereceye düşen sıcaklık, pazarcılar ve müşteriler için zorlu koşullar oluşturdu.
Olumsuz hava şartları nedeniyle birçok esnaf pazara gelmezken, müşteri sayısında da belirgin bir azalma yaşandı. Satıcılar soğuktan korunmak için tenekelerde odun yakarak ısınmaya çalıştı. Hareketliliğin azalmasına rağmen, taze meyve ve sebze çeşitliliği pazarda dikkat çekti.
Bu hafta pazarda kivinin kilogram fiyatı otuz lira, brokoli otuz lira, turp otuz lira, elma yirmi beş lira, havuç on beş lira, mantar yüz lira, portakal yirmi beş lira, ıspanak kırk lira, mandalina otuz lira, muz altmış lira, patates on lira, soğan on beş lira, biber altmış lira, domates yirmi lira, salatalık kırk lira, limon yirmi lira, karnabahar kırk lira ve yeşillikler on beş lira olarak satışa sunuldu.
Perşembe Pazarı, hem alışveriş yapmak isteyenler hem de üreticiler için önemli bir nokta olmaya devam ediyor. Çiftçiler ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırırken, vatandaşlar da doğal ve taze gıdalara erişim sağlıyor. Fiyatların makul olduğunu düşünenler olduğu gibi, bazı ürünlerde artış olduğunu belirtenler de mevcut.
Siz bu haftaki Perşembe Pazarı’nı nasıl değerlendirdiniz? Görüşlerinizi yorum olarak yazınız.
Karaman’da Polisin Eğlenceli Savaşını İzleyin