casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş
h Dolar 38,8479 % -0.02
h Euro 43,6883 % -0.02
h Çeyrek Altın 6.706,00 %0,47
h BIST100 9.668,36 %1,33
a İmsak Vakti 02:00
Karaman 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
KARAMAN HABER
KARAMAN HABER

Şehirlerarası bilet satışlarındaki düşüş bayram öncesinde de değişmedi

KARAMAN REKLAM VER
KARAMAN REKLAM VER

1 Temmuz itibarı ile kısıtlamalarla beraber şehirlerarası ulaşımda da yolcu sınırlamasının kaldırılmasının ardından artış yaşanması beklenen otobüs bileti satışlarındaki düşüş, bayram öncesinde de değişmedi. Terminal işletmecisi Mirza Binboğa, “Kurban Bayramı masraflı bir bayram olduğu için vatandaşlar seyahatlerini öteliyor” dedi.
Pandemide en çok etkilenen sektörlerden birinin de otobüsçü esnafı olduğunu söyleyen Mirza Binboğa, “Malumunuz pandemi dolayısıyla 1,5 yıldan beri en çok etkilenen sektörlerin başında otobüsçü sektöründeki bizler geliyoruz.
Bizim sektörümüz bu süreç içerisinde 1,5 ay kadar çalıştı ve geri kalan süreçte yattı. Şu anda yüzde 50 koltuk kapasitesi kalktı ama yolcu seviyesi düşük, çünkü vatandaşın elinde para yok. Vatandaşın ekonomik sıkıntıları seyahat etme gücünü engelliyor. Önümüzde bir de Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı da malumunuz masraflı bir bayram. Masraflar nedeni ile vatandaşlar gideceği yerleri erteleyebiliyor ve kurbanını kesmeye gayret ediyor.

KARAMAN WHATSAPP HABER HATTI

Bu da bizim şehirlerarası dolaşımımızı tamamen düşürdü. Şu anda fiyatlarımız normal, çünkü yolcu seviyesi sınırı kalktı.

KARAMAN WHATSAPP HABER HATTI

Ankara’ya 50 TL, İstanbul’a 150 TL fiyatlarla gidiyoruz. Mazot zamlandığı halde biz bilet fiyatlarına zam yapmamayı düşündük ve şu anda da zam yapmıyoruz” dedi.
Binboğa, vatandaşın alım gücü olmadığı için seyahat özgürlüğünü kısıtladığını söyleyerek, “Vatandaşın seyahat gücünün yükselmesi için önce alım gücü yükselmeli.

Herkes evinden çıkarken önce mutfak alışverişi diyor, sonra gezmeyi düşünüyor. Ekonomik sıkıntılarından dolayı vatandaşlar gezme işini tamamen öteledi ve pandemiden dolayı da şehirlerarası taşımacılıkta araçların içindeki virüsten dolayı da küçük araçlara yöneldi.

Ailesi ile daha güvenli gideceğini hissediyor. Bizim bu durumu aşmamız 1-2 yılı bulacak diye tahmin ediyorum ben” dedi.

KARAMAN HABER WHATSAPP KANAL
KARAMAN HABER WHATSAPP KANAL
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Karaman’da personel alacaklar

Karaman Haber Cep telefonu Uygulaması Karaman Haber Cep telefonu Uygulaması Karaman Facebook Grubu Karaman İnstagram

HIZLI YORUM YAP

Karaman Telegram