Zerdeçal antioksidan ve anti-enflamatuar özelliği ile akciğer hücrelerindeki oksijen prodüksiyonuna zarar veren radikalleri temizleme hizmetini üstlenir.
3-Zencefil
Akciğerlerin temizlenmesi için gereksinim duyulan değerli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır.
4-Okaliptüs
Doğal antibiyotiklerden biri olan okaliptüs, içinde uçucu yağlar barındırır. Bu yağlar akciğer hastalıklarına karşı nispeten tesirlidir. Okaliptüs yağında bulunan uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına karşı savaşır, tıkanıklığı açar, kan akışını artırır ve şişliği azaltır.
5-Kekik
İçerdiği eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı tesirlidir. Öksürük ve üst teneffüs yolları iltihabına ondur, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önler.
6-Keçi boynuzu
Akciğerlerin sağlıklı olması için birinci olarak toksinlerden arınması gerekir. Keçiboynuzu, akciğerlerin toksinlerden arınmasını sağlayan velhasıl detoks tesiri yaratan bir besindir. Akciğeri temizleyen ve kansere karşı gözetici tesiri ile ön plana çıkan keçiboynuzu, su ile kaynatılarak tüketilebilir. Astım ve gibisi akciğer marazlarının düzgünleşme sürecinde de yarar gösterdiğine dair birçok çalışma mevcuttur.
7-Siyah havuç
Öksürüğe güzel gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin-mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.
8-Öksürük otu
Öksürük otu balgam sökücüdür, C vitamini deposudur. Kızıldereliler tarafından binlerce yıl ciğerleri güçlendirmek için kullanılmıştır. Astım, bronşit, öksürük üzere pek çok illete düzgün geldiği bilinmektedir.
9-Tere
Tere, tam bir akciğer dostudur. Akciğerdeki tahribatı onaran bu bitki, tıpkı hengamda vücudun sigaranın tesirlerinden temizlenmesine de yardım ediyor.
10-Üzüm çekirdeği
Kuvvetli bir antioksidan olan üzüm çekirdeği ya da ekstresi, vücudun gereksinimi olan gereksinimi sağlayarak vücudun oluşturduğu muaf radikallerle savaşarak akciğerleri korur. Üzüm tarafken kimi kimseler ekseriyetle çekirdeklerini çıkarma eğilimi gösterir. Oysaki bilhassa siyah üzümün çekirdeği asıl sıhhat kaynağıdır. Üzüm çekirdekleri ile tüketilmeli.
Çamaşır suyu fazla solunursa ne olur? – Çamaşır suyu nasıl kullanılmalı?